Meny

Matkvartalet har åpnet

Matkvartalet Hamar er utviklet av Vold Eiendommer i samarbeid med Driv Prosjektstyring, STUDIONSW og Brandl. Ø.M.Fjeld har tålmodig og fleksibelt vært hovedentreprenør, i samarbeid med en rekke lokale aktører.

Næringsarealene i førsteetasje og bakgård er nå ferdigstilt og åpnet for publikum. I kvartalet finner man slakter, kolonialforretning, kaffebrenneri, bryggeri og en rekke ulike kjøkken som serverer mat ut i felles bakgård og spisesal. Bakgårdsbyggene er transformert, og i det som tidligere var tørkeloft for skinn til skoproduksjon, finner man en egen Omakase-restaurant.

Gatefasadene har blitt ført tilbake til et utrykk som passer med byggeåret og fargesatt i en varm grønntone som gir karakter til Matkvartalet og spiller på lag med eksisterende nabobygg.

Åpning av Matkvartalet har vært etterlengtet, og prosjektet er behørig dekket av pressen:

NRK – Åpner mathall i Hamar

Hamar Arbeiderblad – Dette mener hamarsingene om det nye Matkvartalet

Finansavisen – Satser 55 millioner på luksussushi og street food

Tilbakeførte gatefasader mot Torggata på Hamar, med benker og foldevinduer som gir åpenhet i fasaden og aktivitet på gateplan
Bakgården er transformert til å romme serveringskjøkken, spiseplasser og en egen Omakase-restaurant.
Matkvartalet Hamar, sett i sammenheng med nabobebyggelse, nedover Torggata
Kategori: Uncategorized