Matkvartalet Hamar er utviklet av Vold Eiendommer i samarbeid med Driv Prosjektstyring, STUDIONSW og Brandl. Ø.M.Fjeld har tålmodig og fleksibelt vært hovedentreprenør, i samarbeid med en rekke lokale aktører.
Næringsarealene i førsteetasje og bakgård er nå ferdigstilt og åpnet for publikum. I kvartalet finner man slakter, kolonialforretning, kaffebrenneri, bryggeri og en rekke ulike kjøkken som serverer mat ut i felles bakgård og spisesal. Bakgårdsbyggene er transformert, og i det som tidligere var tørkeloft for skinn til skoproduksjon, finner man en egen Omakase-restaurant.
Gatefasadene har blitt ført tilbake til et utrykk som passer med byggeåret og fargesatt i en varm grønntone som gir karakter til Matkvartalet og spiller på lag med eksisterende nabobygg.
Åpning av Matkvartalet har vært etterlengtet, og prosjektet er behørig dekket av pressen:
Hamar Arbeiderblad – Dette mener hamarsingene om det nye Matkvartalet
Finansavisen – Satser 55 millioner på luksussushi og street food


