Meny

Innlandet legesenter

Sted: Hamar
Byggherre: Innlandet legesenter AS
Status: Ferdigstilt 2023
Areal: 385 m²

På hjørnet av Sentrumskvartalet i Hamar har Innlandet legesenter nå nye, flotte lokaler. Prosjektet, som består av både boliger og flere næringsarealer, er tegnet av STUDIONSW, og fyller et helt kvartal i sentrum av Hamar. Som del av denne store utbyggingen, startet vi høsten 2020 å arbeide sammen med driverne av legekontoret. Målet var å utvikle et legekontor som ikke skulle se ut som et legekontor.

Enkelt renhold og robusthet mot bruk, ble naturlig nok svært viktige faktorer i valget av overflater og materialer, i et legesenter som dette. Farger og kontraster er valgt slik at de underbygger god veifinning, og samtidig bidrar til at arealene ikke oppleves for sterile.

Fargebruken i ventesonen henter inn elementer fra byggets fasader, med blonde, varme toner og stående flisformat, og kontrast i sorte detaljer. Innover i korridoren er det en blå brystning, med fendring i sort valchromat og en lys tone over brystning som gir gode kontraster til dørene inn til legekontorene. Legekontorene er lyse og åpne, med en kontrastfarge på vegg i en rolig blå tone. Rommene har god takhøyde og store vindusflater som gir godt innemiljø for leger og pasienter.

Foto: Martin Nilsen

Kategori: ,